Machinaal boorwerk

Voor de machinale boorwerkzaamheden kunnen wij onze drie volledig uitgeruste Burtec boorwagens inzetten. Deze zijn voorzien van een eigen motor, grote watertank en werk- en signaalverlichting. Zo beschikt de boorwagen over een hydraulische inrichting en kan de boorwagen stabiel afgestempeld worden. De boordiameters variëren van 100 mm tot 350 mm en de boordiepte tot maximaal 1,5 meter.

De machinale boorwerkzaamheden worden ondermeer uitgevoerd om de teerhoudendheid van asfalt te bepalen teneinde de mate van herbruikbaarheid van het asfalt vast te stellen. Door het asfalt per laag te onderzoeken op teerhoudendheid kan selectief gefreesd worden voor hergebruik. Door gebruik van eigen materieel, zoals watervoorzieningen, zwaailichten en werktuigverlichtingen, kunnen wij onze werkzaamheden overdag, maar ook in de nacht op vele locaties uitvoeren. Hierbij houden wij rekening met alle eisen omtrent de veiligheid betreffende het wegbeheer.

Daarnaast voeren wij constructieboringen uit. Een constructieboring is een boring die voornamelijk naar aanleiding van geconstateerde schade aan het wegdek wordt uitgevoerd. Met constructieboren kan vastgesteld worden waardoor de schade in het asfalt of in de wegconstructie is ontstaan. Daarnaast geeft een dergelijke boring uitsluitsel over het soort fundering dat onder de wegverharding ligt, hoe dik de fundering is, wat de staat van de fundering is, welke milieubelastende stoffen er eventueel in zitten welke met het oog waarneembaar zijn en hoe deze lagen zijn opgebouwd.

Aangezien wij gespecialiseerd zijn in de uitvoering van zowel machinale kernboringen als in milieukundig veldwerk is dit voor u als opdrachtgever een perfecte combinatie. Wij worden dagelijks ingezet om deze onderzoeken gecombineerd uit te voeren voor onze opdrachtgevers, die hierdoor volledig ontzorgd worden. Deze werkzaamheden worden zowel overdag, met of zonder bloktijden, als in de nacht uitgevoerd op snelwegen of provinciale wegen. De bijbehorende veiligheidsmaatregelen en wegafzettingen kunnen eveneens door ons geregeld worden.

Ten behoeve van het uitvoeren van asbestonderzoek onder verhardingslagen of in halfverhardingen worden wij regelmatig ingezet voor het boren van gaten met een diameter van 350 mm.

Neem voor een vrijblijvende prijopgave contact met ons op, wij zijn u graag van dienst!

  • Slophoosweg 16
    5491 XR Sint-Oedenrode

Copyright © 2023-2024 Milieupartner BV | Realisatie: Shout4sites